dinsdag 3 juli 2012

Hotspots in... Spanje.

De zomervakantie komt er weer aan. Dat betekent dat miljoenen mensen weer de zon opzoeken in het zuiden. Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Turkije blijven toch wel de topbestemmingen. Daarom leek het mij leuk wat hotspots in deze landen te vertellen


Barcelona:
Barcelona Gothic- Antoni Gaudí. Gaudí was een Spaanse architect. Hij ontwierp gebouwen en objecten. Zijn bekendste ontwerp is de Sagrada Família, een prachtige basilisk. Zijn ontwerpen kan je vooral in Barcalona vinden.

-La Rambla. La Rambla een van de bekendste straten in Europa. Deze anderhalve kilometer lange boulevard is gevuld met allerlei gezellige winkels, restaurants en cafeetjes.

- Picasso Museum. Voor de kunstliefhebbers onder ons; zeker een mustGO. Het museum heeft 35 zalen vol Picasso schilderijen. Het is dus ook niet zo gek dat het een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Barcelona is!

- Font Màgica. Font Màgica is één van s'werelds mooiste fonteinen. Het is ontworpen door Carles Büigas en in 1929 gebouwd. De fontein geeft s'nachts ook de mooiste kleuren, dus misschien een tip om nog even langs te lopen na het diner?

Madrid:

Royal Palace In Madrid- Puerta del Sol. Dit zeer grote plein is een centraal plein in de hoofdstad van Spanje. Het is misschien wel dé belangrijkste bezienswaardigheid in Spanje. Het plein is omgeven met allerlei winkels en restaurants, en erg gezellig om te lopen of te shoppen!

- Museo del Prado. Dit kunstmuseum wordt gezien als één van
s'werelds belangrijkste kunstmusea. De kunst in dit museum is een verzameling van allerlei schilders van verschillende nationaliteiten. Het is met name verzameld door de Koninklijke familie.

- Plaza de Castilla. Het Plaza de Castilla zijn twee indrukwekende torens om te zien. Ze lopen beide schuin omhoog, en zijn enorm hoog.

- Plaza Mayor. Het Plaza Mayor is een zeer groot rechthoekig plein van 129 bij 94 meter. Het wordt omring door woonhuizen met de bekende balkonnen die over het plein uitkijken. In totaal komen er negen wegen uit op het plein.


Ibiza:
Ibiza Island
- Nachtleven. Ibiza staat bekend om haar wilde nachtleven. Er is een groot aanbod aan nachtclubs en disco's, waar ook regelmatig bekende (en minder bekende) artiesten en dj's optreden.

- Havens. Ibiza is een eiland, en er zijn dus veel havens. La Marina is de bekendste haven van Ibiza-stad. Een andere grote haven is Corsair Obelisk. In deze haven is veel eerbetoon aan de piraten, die en belangrijke rol in de geschiedenis van Ibiza spelen.

- Privé-stranden. Ibiza heeft duizenden (kleine) strandjes, en met een beetje goed zoeken kan je je eigen privé-strandje vinden.
- Duiken. Ibiza heeft veel grotten en bijzondere vissen. Een prima plek om te duiken. Bij bijna elke stadje/resort kan je wel een duikgroep vinden. Let op, ga niet zomaar zelf duiken. Dit is erg gevaarlijk!

Overig:

- Alhambra. Alhambra is een van de mooiste steden van Spanje, gelegen in de bergen van Siera Nevada. Deze stad heeft een mooie en rijke geschiedenis en heeft een prachtige architectuur en kunst. Zeker een mustGO!

- El Puente Romano. El Puente Romano is een prachtige brug gelegen in de stad Cordoba. Deze stad werd gesticht door de Romeinen, die ook deze brug hebben gebouwd over de Guadalquivir rivier.3 opmerkingen:

 1. Ik ga deze zomer naar Spanje!!! Echt onwijs bedankt vooral voor die tips van barcelona ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga naar Frankrijk en italie, heb je daar ook tips voor??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rest van de week komen er hotspots van andere landen, waaronder Frankrijk en Italië! :)

   Verwijderen