woensdag 4 juli 2012

Hotspots in... Frankrijk.

De zomervakantie komt er weer aan. Dat betekent dat miljoenen mensen weer de zon opzoeken in het zuiden. Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Turkije blijven toch wel de topbestemmingen. Daarom leek het mij leuk wat hotspots in deze landen te vertellen.
You can translate this blog on the right sidebar, under the heading ''Translate''.
Parijs:

Eiffel Tower, Paris- Eifeltoren, Lourvre, Sacré-Cœur, Notre-Dame, Arc de Triomphe. De zeer bekende gebouwen in Parijs, maar zeker een mustgo als het je eerste keer in Parijs is.

- Champs Elysees. Deze, ook zeer bekende straat, is mijn favoriete winkelstraat in Parijs. Deze straat zit vol met (dure) merken van o.a. bekende Franse designers,
showrooms en gezellige eettentjes. Om de 2 minuten komt er weer een prachtige limousine langs, en aan het eind van deze straat ligt de Arc de Triomphe.
- Montmarte. Montmarte is een schilderswijk, vlak bij de Notre-Dame. Deze wijk is vooral heel gezellig om doorheen te lopen. Over schilders die prachtige kunstwerken op hun doek schilderen.

- Versaille. Het paleis Versaille is een enorm groot paleis met een prachtige tuin eromheen. Het paleis is in 1624 gebouwd, en vele Franse koning(in)en hebben er gewoond.


Zuid-Frankrijk:
Old Nice
- Carcassonne. Het Carcasonne is de beroemdste middeleeuwse kasteel van Frankrijk. Het reusachtige gebouw heeft een mooie, rijke geschiedenis.

- Monaco. Ondanks dat dit vorstendom slechts 1,96 km² is, is het een belevenis opzich om hier naartoe te gaan. Dit kleine vorstendom, met zo'n 33.000 (2009) inwoners, is de woonplaats van vele beroemde en rijke mensen.

- Stranden van Nice. De stad Nice ligt aan een baai, en heeft een prachtig gouden strand. Deze badplaats is dus zeker een mustgo als je naar een mooi strand wilt.
- Kleine dorpjes. Frankrijk ken vele kleine dorpjes met leuke winkels, gezellige eettentjes en een mooie historie. Je kan in de buurt van bijna elk hotel wel een leuk dorpje vinden, dus huur een auto en of neem het openbaar vervoer en ga opzoek.'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten