zondag 8 juli 2012

Hotspots in... Italië.

De zomervakantie komt er weer aan. Dat betekent dat miljoenen mensen weer de zon opzoeken in het zuiden. Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Turkije blijven toch wel de topbestemmingen. Daarom leek het mij leuk wat hotspots in deze landen te vertellen.

Als je aan Italië denkt, denk je ook meteen aan de Romeinse Tijd. Dit land staat dus vol met ruïnes, beeld, gebouwen en andere overblijfselen van de Romeinse Tijd. Bij (bijna) elke stad of gebied kunt u wel een iets spotten van de Romeinse Tijd.

Rome:

Colosseum Rome- Sint Pieter. De Sint Pieter is de belangrijkste kerk voor het christendom. Jaarlijks bezoeken miljoenen geloven van over de hele wereld deze kerk en andere belangrijke en bijzondere monumenten.

- Forum Romanum. Het Forum Romanum is misschien wel hét bekendste marktplein in heel Italië. Dit forum (Latijn voor marktplein) stamt uit de Romeinse Tijd.  Het was destijds het centrum van Rome. Tegenwoordig zijn hier vele mooie ruïnes en beelden te zien. Het is zeker een mustGO.

- Musea. Er zijn verschillende musea in Rome. Er zijn zowel kunstgalerijen, informatieve musea als musea die een beeld van de Romeinse Tijd geven. Een zeer bekend museum is het Vaticaan Museum. Het bestaat uit meerdere musea en kunstgalerijen.


Milaan:

Milan, Italy- Winkelen. Milaan staat ook wel bekend als de stad van de mode. Alle dure merken hebben een vestiging in Milaan. Maar er zijn ook betaalbaardere kledingwinkels. Let wel op, het matensysteem in Italië is anders, aangezien alle vrouwen daar iets kleiner zijn.

-Mercatone dell' Antiquitario. Mercatone dell' Antiquitario is de populairste markt in Milaan. Op deze markt worden vooral gebruiksvoorwerpen en souveniers verkocht. Deze markt vindt elke laatste zondag van de maand plaats.

- Mercato del Sabato. Mercato del Sabato is ook een markt, maar een zeer bijzondere. Op deze markt worden kledingstukken die modellen gedragen hebben tijdens modeshows verkocht.


Florance:

Venice,italy- Santa Maria del Fiore. De kathedraal Santa Maria del Fiore is een bekende kathedraal in Florance. Deze kathedraal stamt uit de 13de eeuw en is tevens het hoogste gebouw van de stad.

- Galleria degli Uffizi. De Galleria degli Uffizi is hét kunstmuseum van Florence. Door bekende werken van o.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo en Titiaan is het nu een van de belangrijkste kunstmusea van Italië.


Venetië.
- Varen met een gondel. De wereldberoemde waterstad Venetië het zo'n 160 kanalen waren duizenden gondels doorheen varen. Dit kunt u dus niet missen! Vaak is het ook noodzakelijk, aangezien in het centrum van deze romantische stad géén auto's mogen!

- San Marcoplein. Het San Marcoplein is een echte toeristische trekpleister. Dat is ook niet zo gek, want het is omgeven met prachitge gebouwen, waaronder de San Marco Basiliek, een kerk die een belangrijke rol in de geschiedenis van Venetië heeft gespeeld.


1 opmerking:

  1. Ik ga over 3 uur naar italie aaaaaah zinin, maar bedankt voor de tips ! =)

    BeantwoordenVerwijderen