zaterdag 7 juli 2012

Hotspots in... Portugal.

De zomervakantie komt er weer aan. Dat betekent dat miljoenen mensen weer de zon opzoeken in het zuiden. Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Turkije blijven toch wel de topbestemmingen. Daarom leek het mij leuk wat hotspots in deze landen te vertellen.

Lissabon:

Famous Yellow Tram In Lissabon- Castelo de São Jorge. Dit kasteel steekt hoog boven Lissabon uit. Dit prachtige kasteel heeft tevens een schitterend uitzicht.

- Aflfama. Alfama is de oudste wijk van Lissabon. Deze wijk ligt op èèn van de zeven heuvels in Lissabon. De smalle straatjes en kleurrijke daken moet u gezien hebben. In Alfama staan ook enkele oude kathedralen. De bekendste kathedraal is de Santa Maria Maior, tevens ook het oudste gebouw van Lissabon.

-Vasco da Gama. De Vasco da Gama is een bijzondere brug over de rivier de Taag. Deze brug is maarliefst 17 kilometer lang!

- Rossio. Het Rossio het bekendste plein in Lissabon. Op het plein zijn wat fonteinen en het is omgeven met winkels, restaurants en cafees.

- Gele tram. Aangezien Lissabon uit zeven heuvels bestaat, is het beklimmen in 30 graden niet een goede optie. Daarom heeft Portugal de bekende gele trams. Deze tram brengt u in een korte tijd boven aan de heuvel!

Albufeira, Algarve Portugal
Algarve:

- Dolfijnen spotten. In de Atlantische Oceaan kan je met een boottrip op zoek gaan naar dolfijnen. Ook is er vaak de mogelijkheid om met de dolfijnen te zwemmen en te snorkelen.

- Varen op de Rio Guadiana. De rivier de Rio Guadiana is een zeer bijzondere rivier, aangezien het precies op de grens tussen Portugal en Spanje ligt. Met een excursie inclusief een lekkere lunch kunt u vanaf beide kanten (Spanje en Portugal) de boot pakken en over deze rivier varen.

- Albufeira. Deze toeristische plaats biedt u alle voorzieningen die u wenst. Van mooie stranden tot  oude kerken, Albufeira heeft het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten