donderdag 5 juli 2012

Hotspots in... Turkije.


De zomervakantie komt er weer aan. Dat betekent dat miljoenen mensen weer de zon opzoeken in het zuiden. Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Turkije blijven toch wel de topbestemmingen. Daarom leek het mij leuk wat hotspots in deze landen te vertellen.


- Grote steden. Turkije heeft veel bijzondere, grote steden. Zo kun je bijvoorbeeld naar Istanbul, de enige stad op de wereld die twee continenten verdeelt; namelijk Europa en Azië. Of naar Bodrum, waar Petrusburcht een toeristische trekpleister is. Ankara, de hoofdstad, is vooral commercieel en industrieel, maar heeft ook een historisch stadscentrum.

Turkse Riviera:
Istanbul Grand Bazaar - Turkish Blue Eyes (nazar)- Watersporten. De Turkse Riviera is een badplaats en ligt dus aan het water. Het is een ware toeristische trekpleister en er zijn dus veel excursies, waaronder watersport. Windsurfen, waterskiën, zeilen, bergbeklimmen, op de banaan, het kan allemaal.

- Kaleiçi. Ondanks alle moderne resorts aan de kust, heeft Turkije ook een rijke historie. Zo kan je naar de oude wijk Kaleiçi in Antalya. In deze wijk staan zelfs de oude stadsmuren nog overeind!

- Perge en Termessos. Perge en Termessos zijn steden waar nog van hun Romeinse tijd over is. Het terein zit vol met prachtige ruïnes.

- Winkels en bazaars. Zowel in Alayna, Antalya als in andere plaatsen aan de Turkse Riviera zijn vele winkels, souvenierwinkels en bazaars te vinden waar goed gewinkeld kan worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten