zaterdag 16 juni 2012

Recept ǁ Groene smoothie's.

Smoothie’s kennen we allemaal wel. De heerlijke zoete drankjes die ook nog eens bomvol vitamine zitten! Wat wil je nog meer?! Bij smoothie’s denken we allemaal meteen aan aardbeien, bananen, kiwi’s en peren gecombineerd met melk, water of roomijs. Maar wist je dat er ook groene smoothie’s bestaan? En nee, dit zijn géén smoothie’s met appels of kiwi’s. Dit zijn smoothie’s, bestaand uit (groene) groente’s, zoals spinazie, sla, prei, munt, basilicum, etc. En ze zitten (evenals gewone smoothie’s) bomvol met vitamine’s. Máár er is meer.

Groene smoothie’s worden ook gezien als dé oplossing van gezondheisproblemen. Zo helpt het acné te verminderen, krijg je er een mooiere huid van, verbrandt het vet, helpt het je beter te slapen, helpt het je energieker te voelen, vermindert het allergische reactie’s en ga zo maar door.

Vooral acné vermindert aanzienlijk met het dagelijks drinken van deze smoothie’s, maar het bij een dieet ook worden gedronken als tussendoortje! Zeker een aanrader!

In principe kan je zelf heel gemakkelijk een recept voor een groene smoothie verzinnen. Het basisrecept is 1 hand van de bovengenoemde groene groente’s, wat fruit en wat yogurt, ijs, melk, water of een fruitsapje. Natuurlijk kan je hier vervolgens nog wat extra’s aantoevoegen, zoals bijvoorbeeld honing of limonadesiroop. En voilà, je zelfgemaakt en supergezonde groene smoothie!

Mijn favoriete recepten:
- 1 hand aarbeien.
- 1 banaan.
- kwart tot halve bos romeinse sla.
- 1 glas water.

- 1 hand spinazie.
- 1,5 mango.
- 5 el roomijs.
- 0.5 glas melk.

- 2 peren.
- 2 bladeren boerenkool.
- half bosje mint.
- 1 glas water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten