zondag 24 juni 2012

Koud afdouche, waarom?


Even heerlijk warm douchen als je het koud hebt, of s'morgens om wakker te worden. Waarschijnlijk heb je ook wel eens onder een koude douche gestaan. Bijvoorbeeld als je de douche net aanzet, en er dan al onder gaat staan. Het water moet nog even verwarmen, en er komt alleen nog maar koud water uit. Brrrrr! Maar wist je dat koud afdouchen héél gezond is?

Koud afdouchen vinden veel mensen vre-se-lijk. Toch zou je het een paar keer moeten gaan proberen. En ja, de eerste keer is verschrikkelijk. Maar daarna wordt het minder. Na een tijdje begin je het zelf lekker te vinden om aan het eind van het douchen wat koud water over je heen te krijgen! En het is heel gezond! Doe dit ongeveer 10 seconden nádat je je zelf met warm water hebt gewassen.
Koud water is echt een energieboost. Dus vooral als je geen ochtendmens bent zou je het eens moeten gaan proberen. Je wordt er heel wakker van en je hebt die dag veel energie!
Koud water helpt ook voor glad en glanzend haar. Het zorgt ervoor dat je haarschubben weer dicht gaan zitten waardoor je haar zacht en glad aanvoelt, en het mooi glanzend lijkt.

Tevens helpt koud water ook voor een mooie, strakke huid. Door de doucheknop af en toe tijdens het douchen terug naar 20 graden te draaien, krijgen je spieren onverwachts koud water over zich heen. Ze gaan hierdoor trekken, waardoor je huid strak wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten